langos

Det tog inte lång tid innan någon ville ha receptet på langos så nu har jag suttit och skrivit upp det. (bild tagen från google)

Deg
25 g jäst
3 dl vatten
1 stor kokt potatis
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl special
1 dl mjöl till utbakning
5 dl olja till fritering

Gör så här
Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda med riven potatis, salt och vetemjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar. Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper.
Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna och låt den bli het. Prova med en liten bit vitt bröd.
Fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul. Lägg upp dem på galler eller hushållspapper.

Man kan ha lite vad som helst på men jag brukar ha gräddfil och hackad lök! har aldrig testat med riven ost också men det ser gott ut! lyckatill!

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Recept, Tips. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>